لوگو موبایلی

روزی را از آنچه درون زمین پنهان است بجویید.

بررسی اثر تاریخ های کاشت بر عملکرد اکوتیپ های گیاه زعفران

5/5 - (1 امتیاز)

1-بررسی اثر تاریخ های کاشت بر عملکرد اکوتیپ های گیاه زعفران

امروز برای شما دوستان فایلی رو آماده کردیم تا با مطالعه اون در مورد تاریخ کاشت و برداشت زعفران آشنا شوید. در زیر چکیده ای از مطالب این فایل در اختیار شما قرار میگیره:

چکیده:

به منظور بررسی اثر تاریخ کاشت بر عملکرد اکوتیپ ها و صفات زراعی گیاه زعفران آزمایشی به صورت طرح کرت های خرد شده در قالب بلوک های کامل تصادفی با 4 تکرار در سال 1389 در شهرستان نطنز اجرا گردید که در آن تاریخ کاشت در 4 سطح )15 اردیبهشت، 15 خرداد، 15 تیر و 15 مرداد( به عنوان عامل اصلی و اکوتیپ های زعفران در 2 سطح ) اصفهان و قائن) به عنوان عامل فرعی در نظر گرفته شد. نتایج تجزیه واریانس نشان داد که اثر ساده تاریخ کاشت و اکوتیپ بر تمامی صفات مورد آزمون معنی دار شد ولی اثرات متقابل معنی دار نگردید. مقایسه ی میانگین اثر ساده تاریخ کاشت نشان داد که بیشترین میزان عملکرد )کلاله و خامه( و گل خشک با میزان 525/5 و 07/38 کیلوگرم در هکتار در تاریخ کاشت 15 اردیبهشت حاصل گردید. اکوتیپ اصفهان از نظر تمامی صفات مورد بررسی وضعیت بهتری را در منطقه ی مورد آزمایش نشان داد به صورتی که بیشترین مقدار عملکرد و گل خشک را با میزان 527/5 و 81/37 تولید نمود. تأخیر در تاریخ کاشت منجر به کاهش معنی دار تمامی صفات مورد آزمایش گردید و اکوتیپ اصفهان از وضعیت بهتری نسبت به قائن برخوردار بود.

دانلود در ادامه مطلب

 

2-تاریخچه زعفران

زعفران تاریخچة کوتاه نوشتة محمد حسن ابریشمی برخلاف دیگر رستنیها در پاییز به گل می نشیند . از زمانی که گلهای (Crocus sativus ) گیاه زعفران زیبای زعفران خودروی، در دامنة الوند ( = اروند ) و کوههای زاگرس در سرزمین باستانی ماد در منابع اسلامی : جبال ، جبل ، قوهستان ، کوهستان و کهستان توجه بومیان را به خود جلب کرده زمینة شناخت گیاه و خواص رنگی، عطری و خوراکی کلاله آن فراهم آمده و انگیزه کشت و پرورش آن ایجاد شده است. بحث و بررسی دربارة نام اولیه زعفران ، منشأ گیاه ، نخستین مواضع کاشت ، کهن ترین کاربردها و قدیم ترین مصرف کنندگان زعفران بسی دشوار و بغرنج است ، چون منابع ایرانی عصر مادها و دوره هخامنشیان در حملة اسکندر و ویرانگریهای مستمر پس از آن از میان رفته و تنها سنگ نگاره ها و کتیبه هایی بر جای مانده است . با این همه می توان بر اساس مضامین همین سنگ نگاره ها و موضوعات مندرج در آثار ارزشمند نویسندگان یونان و روم باستان دربارة ایران، و نیز معدود منابع پهلوی موجود از عهد ساسانیان ، و مخصوصًا متون کهن دوران اسلامی و دیگر شواهد و مستندات به بحث و پژوهش درباره پیشینه زعفران ، منشأ، نواحی کاشت و مصارف آن در ادوار باستان و بعد از اسلام پرداخت .

دانلود در ادامه مطلب

 

 

3-آب و هوای مناسب کشت زعفران

دانلود در ادامه مطلب

1-دانلود بررسی اثر تاریخ های کاشت بر عملکرد اکوتیپ های گیاه زعفران

2-دانلود تاریخچه زعفران

 

3-دانلود آب و هوای مناسب کاشت زعفران

فهرست مطالب

اشتراک گذاری مطلب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *