لوگو موبایلی

روزی را از آنچه درون زمین پنهان است بجویید.

فروش نهال عناب پیوندی

5/5 - (34 امتیاز)

جهت خرید نهال عناب پیوندی ، پاجوش و بذری میتوانید با شماره های زیر تماس حاصل نمایید

مهندس قاسمی :  3869 964 0915

نام علمی :     Zizyphus jujuba mill                                               

انواع عناب : 1 – عناب پیوندی 2 – عناب پاجوش 3 – عناب بذری

مناطق قابل کاشت : معتدل – گرمسیری – خشک

زمان کاشت :  از اواخر آبان تا اسفند ماه

باردهی : از سال اول

شرایط کاشت باغ عناب :

درخت عناب در اغلب  نقاط ایران می روید ، محصول می دهد و با بیشتر آب و هوای مناطق ایران سازگار است. این درخت در برابر کم آبی بسیار مقاوم می باشد.

خصوصیات ظاهری : درخت عناب درختی کوچک و برگ ریز بوده و در زمستان خزان می کند. این درخت 5 تا ارتفاع 12 متر رشد کرده و سرعت رشد زیادی دارد. گلها در بهار ظاهر شده و بذر آنها در پاییز می رسد. گل ها دو جنسی هستند یعنی هم دارای گل جنس نر و هم دارای جنس ماده می باشند. غالبا بوسیله حشرات گرده افشانی می شوند. اصولا شاخه های درخت عناب خاردار می باشد. برگ ها براق و سبز رنگ هستند و 2 تا 7 سانتی متر طول و 1 تا 3 سانتی متر عرض دارند. . برگ‌های بیضی شکل کشیده، بدون کرک و حاشیه‌هایش دندانه‌دار می‌باشد گل ها کوچک بوده و حدودا 5 میلی متر قطر داشته و پنج گلبرگ جزئی و سفید مایل به سبز هستند. میوه ها در هنگامی که هنوز نرسیدند، کمی مزه ی سیب می دهد و هنگام رسیدن رنگ آنها قهوه ای با برق سیاه می شوند. تقریبا شبیه یک خرمای کوچک دیده می شوند. در داخل آن یک هسته ی محکم شبیه هسته ی زیتون وجود دارد.

در هر هکتار 825 اصله نهال به فاصله 3*4 کشت میشود .

1 – خاک مناسب جهت کاشت عناب :عناب سریع ارشد بوده و حتی در خاک های فقیر از لحاظ مواد غذایی نیز رشد می کنند، در اغلب خاک ها نتیجه بخش هستند خاک های قلیایی را بیشتر می پسندند و سال های بیشتری عمر می کنند اگر خاک آن ها خوب زهکشی شده باشد.

2 – تا دمای 20- درجه سانتی گراد تحمل سرما داشته اما معمولا در مناطق گرم کشت می گردد. برای میوه دهی بهینه باید تابستان های گرمی را پشت سر بگذارد.

3 – در مناطقی که زعفران کشت میگردد نیز مناسب  برای کاشت عناب  میباشد

4 – نهال ها را از افراد و مکان های معتبر و شناخته شده، تهیه کنید.

5 – از ورود نهال های آلوده به آفات و بیماری ها به باغ، جلوگیری کنید.

6 – توجه داشته باشید در زمان حمل و نقل، ریشه های نهال نباید در معرض هوا قرار بگیرد.

7 – نقشه باغ را ابتدا روی زمین پیاده کنید، سپس محل کاشت دقیق نهال ها را تعیین کرده و علامت گذاری کنید.

8 – درختان را به صورت مربع و یا مستطیل و در اراضی شیبدار روی خطوط تراز بکارید.

9 – فاصله کاشت 3 * 4 میباشد طولی 3 متر و بین نهال ها  (عرضی ) 4 متر .

10 – چاله هایی به شعاع 50 تا 80 سانتیمتر و گودی (ارتفاع) 50 تا 80 سانتیمتر حفر کنید.

11 –  هنگام گودبرداری، خاک رویی را به عمق یک بیل در یک سمت و خاک زیرین را در سمت دیگر چاله بریزید

12 – برای پیشگیری از آلوده شدن ریشه ها به بیماریها،باید ریشه هی نهال در محلول ضد عفونی به شرح زیر فرو ببرید و بعد در چاله ها بکارید. (سم بنومیل یا سموم قارچ کش مشابه (300 گرم)+خاک رس (10 کیلوگرم)+کود دامی (10کیلوگرم) +آب (100 لیتر)

13 – خاک رویی جدا شده چاله را با هم حجم خودش کود پوسیده، مخلوط کرده و در ته چاله بریزید.

14 – نهال ها را به طور مستقیم به نحوی در چاله قرار دهید، که تا  قسمتی از  یقه نهال ( قسمتی از نهال که بالای ریشه قرار دارد و رنگ تیره تر از خود نهال دارد) داخل  خاک، قرار گیرد.

15 –  گودال را با خاک پر کنید و با فشار دادن خاک با پا، فاصله ها و هوای اطراف ریشه ها را از بین ببرید.

16 – نهال ها را باید بلافاصله آبیاری کنید. و  روز بعد از آبیاری شکافهای اطراف نهال را با خاک پر کنید .

 

جابجایی پاجوشها : 

علاوه بر پاجوشها که از کنار درخت می روید، درخت عناب در جستجوی آب شبکه وار ریشه های زیادی می دواند و از ریشه های سطحی ، جوانه هایی می روید و از زمین بیرون می آید . در سال اول به شکل ترکه ای راست و صاف خود نمایی می کند . سال دوم در پایان فصل پاییز که درخت نمو نسبی کرده است، با بریدن ریشه درخت مادر ، نهال را با ریشه از زمین بیرون می آورند در جایی دیگر در گودهایی که پیشتر آماده شده است آن را می نشانند . خاک محل کشت اگر هوموس دار باشد درخت رشد بیشتر خواهد کرد.

در هر سال یک درخت بزرگ ( درختان مادر ) ، دهها پاجوش قابل جابجایی دارد.

 

برداشت عناب :

درخت عناب از سن 4 تا 5 سالگی شروع به محصول دهی می کند. عناب را  می توان به صورت تازه و یا به صورت خشک مورد استفاده قرار داد . قسمت عمده عناب تولید شده معمولاً بعد از خشک شدن مورد استفاده قرار می گیرد که در این صورت باید بعد از یکدست شدن رنگ قرمز اقدام به برداشت کرد . میوه عناب اگر روی درخت بماند و دیرتر برداشت شود ، خشک می شود و تغییری در آن حاصل  نمی شود، البته مقداری از میوه ها چروکیده می گردند . بعد از برداشت عناب به منظور جلوگیری از چروکیدگی پوست میوه به آن خاکستر می زنند و آنها را پهن می کنند تا عناب کاملاً خشک شود . عناب را به صورت تازه می توان از اواسط مرداد مصرف کرد. فصل برداشت میوه اوایل شهریور می باشد. برداشت توسط انسان صورت  می گیرد. در روش سنتی برداشت عناب ، یک نفر به بالای درخت رفته و به وسیله چوب نسبتاً بلندی به شاخه ها ضربه می زند تا میوه ها داخل یک پارچه بزرگ یا چادر که در زیر درخت توسط سایرین گرفته شده است ، بریزد .روش مکانیزه توسط شیکرها صورت می گیرد . معمولترین روش،حمل در سبدهای چوبی ، پلاستیکی و برداشت میوه تازه و پردازش عناب با دود است.  میوه های خشک که شیرین تر نیز هستند، توسط تکان دادن درخت و یا ضربه  به شاخه ها برداشت می شوند. پس از برداشت ، میوه ها باید بر اساس اندازه میوه و رسیدگی آنها درجه بندی  و سپس در درجه حرارت پایین ، خشک و پردازش شود.به طور متوسط وزن میوه عناب 3/1گرم می باشد و تعداد 750 میوه عناب1 کیلوگرم وزن دارد . نمودار 6-4).از جمله روشهای خشکاندن عناب این است که میوه های روی درخت مانده را که مقداری چروکیده هستند ، برداشت کرده و به مدت 5 تا 10 دقیقه در آب جوش قرار می دهند و سپس آن را در هوای آزاد و در مقابل آفتاب خشک می کنند تا میوه های خشک بسیار خوشمزه به دست آید، روش دیگر خشک کردن این است که آنها را قبل از چروکیدگی برداشت کرده و پوست آن را با چاقو برش می دهند سپس در آب قند 75% به مدت 45 دقیقه جوشانده  و بعد از 24 ساعت از محلول آب قند خارج کرده  و در معرض نور خورشید خشک می کنند . لازم به ذکر است که عمر اقتصادی عناب تا50 سالگی درخت می باشد و از سن 15 تا20 سالگی بیشترین مقدار تولید محصول را دارد به گونه ای که هر درخت حدود20 تا40 کیلوگرم عناب تازه تولید می کند . تجزیه و تحلیل آماری نشان داده است که 120 روز پس از تمام گل  مناسب ترین زمان برای برداشت میوه می باشد و در این زمان میوه عناب بیشترین وزن ، طول ، مواد جامد محلول و اسیدیته را داشته است و روش خشک کردن در خاکستر از نظر بافت ،رنگ ، طعم و پذیرش عمومی از نظر مصرف کننده مطلوب بود.

 

برداشت شیمیایی عناب :

برای برداشت شیمیایی میوه خشک 200 تا  300  پی پی ام اتفون  ،5 تا 7 روز قبل از برداشت سمپاشی می شود  .این روش بی ضرر ،می تواند اثرات برداشت  را 10 دفعه  و کاهش ضایعات را افزایش  دهد. دستگاه برداشت مناسب برای درخت عناب ساخته شده است که بر اساس گزارشات  ساعات کار را به 35 ٪ و هزینه  ها را 41 درصد در مقایسه با حالت سنتی کاهش می دهد . طرف  دیگر ، استفاده از 10 تا 20 پی پی ام NAA ، 4 هفته قبل از برداشت میوه افتادن و برداشت  را راحت می کند.

فروش و پخش نهال عناب پیوندی ، پاجوش و بذری
با تاییدیه جهاد کشاورزی و سازمان حفظ نباتات
ارسال به سراسر کشور 

مهندس قاسمی

09155608614

فروش نهال عناب پیوندی

فهرست مطالب

اشتراک گذاری مطلب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *